Olej Czarnuszka tłoczony na zimno 100 ml

Dla skóry wrażliwej, z egzemą, nadaje się do kąpieli. 

W magazynie
Kod: 124
40,70 zł
Kategoria: Oleje kosmetyczne

Olej z czarnuszki siewnej (z czarnego kminku) jest stosowany w medycynie azjatyckiej i orientalnej w przypadku egzemy skóry czy pokrzywki. Odpowiednia do użytku wewnętrznego i zewnętrznego. Ze względu na fakt, że czarnuszka siewna zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe jest odpowiedni jako środek pomocniczy w leczeniu wielu chorób. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji suchej, wrażliwej i podrażnionej skóry twarzy i całego ciała.

KOMEDOGENNOŚĆ: stopień 2. Więcej o komedogenności tutaj: https://www.renovality.pl/olej-komedogenny-co-to-jest/ 

Zapach: Charakteryzuje się delikatnie korzennym zapachem.

ZASTOSOWANIE: Dla skóry suchej i podrażnionej.

Składniki/Ingredients (INCI): Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil – tłoczony na zimno olej z czarnego kminku.

Objętość: opakowanie 100 ml 

Dawkowanie i sposób użycia: stosować na cerę lub skórę ciała. Idealne wyniki można uzyskać dzięki stosowaniu na noc po demakijażu. Odmierzyć z buteleczki wymaganą ilość oleju, ogrzać w dłoni, a następnie nałożyć na wilgotną skórę i wetrzeć.

Kąpiel: 30 kropel oleju do ciepłej wody.

Masaż: nanieść 20 kropli oleju na zmęczone mięśnie i delikatnie masować

Uwaga: do użytku wewnętrznego i zewnętrznego.

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej. Zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia.

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola: