Olej Jojoba tłoczony na zimno 100 ml z pipetą

Stosowany do demakijażu, do pielęgnacji włosów, do cery suchej.

W magazynie
Kod: 610031
38,20 zł
Kategoria: Oleje kosmetyczne

Olej Jojoba jest pozyskiwany z zimozielonego krzewu Simmondsia Chinensis. To wysoko ceniony olej, odpowiedni do każdego rodzaju skóry. Pomaga w pielęgnacji skóry skłonnej do trądziku. Nawilża, odżywia, zwiększa elastyczność i regeneruje. Zmniejsza oznaki starzenia się skóry.

KOMEDOGENNOŚĆ: stopień 1. Więcej o komedogenności tutaj: https://www.renovality.pl/olej-komedogenny-co-to-jest/

Zastosowanie: każdy rodzaj skóry.


Dawkowanie i sposób użycia: stosować codziennie na skórę. Świetne rezultaty można uzyskać dzięki aplikacji na noc po usunięciu makijażu. Z pomocą zakrapiacza odmierzyć z buteleczki wymaganą ilość oleju, ogrzać w dłoni, a następnie nałożyć na wilgotną skórę i wetrzeć.

Pielęgnacja włosów: masować olejem skórę głowy, a następnie wetrzeć w całą długość włosów, zawinąć w ręcznik i pozostawić na 10 minut, umyć szamponem i spłukać. Taki zabieg jest doskonały do regeneracji włosów suchych, łamliwych i pozbawionych witalności.

Składniki/Ingredients (INCI): Simmondsia Chinensis Seed Oil

Uwaga: tylko do użytku zewnętrznego!

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej. Zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia.

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola: